Ücretsiz hosting yani web barındırma hizmeti almak pek çok insan için cazip gelebilir. Ancak bu hizmeti alırken sizi bekleyen dezavantajları ve riskleri bilmeniz önemlidir. Ücretsiz hosting, insanların hosting satın alma maliyetlerini azaltmak için sıkça kullanmayı tercih ettikleri bir hizmet olsa da bu sistemin güvenlik başta olmak üzere çeşitli riskleri vardır. 

Ücretsiz Hosting Hizmeti Gerçekten Ücretsiz mi?

Eğer bir sistem, program ya da uygulama ücretsizse ürünün siz olduğunu kesinlikle kabul etmeniz gerekiyor. Facebook, WhatsApp ve daha pek çok ücretsiz uygulamanın gelir elde etme yollarının odak noktasında platform kullanıcıları yer alıyor. Aynı sistem ücretsiz hosting veren platformlar için de geçerli. Bu ücretsiz hosting hizmetini alırken ürün siz ya da fikriniz olacaksınız anlamına geliyor. Ücretsiz bir hizmet alırken gerçekten ücretsiz olmasının ne kadar mantıklı olduğunu düşünmelisiniz. Kimsenin bir kazanç elde etmeden böyle önemli bir hizmeti sunması bir süre düşündükten sonra size de mantıklı gelmeyecektir.

Ücretsiz Hosting Almanın Dezavantajları

Reklamlar

Gelir modeli yayınladıkları reklamlar olan web sitelerinin sayısı oldukça fazla olsa da bu sitelerin de kendi reklam ağlarında yer aldıklarını ya da reklam anlaşmaları yaptıklarını unutmamak gerekir. Ücretsiz hosting hizmeti aldığınız zaman web sitenizde size bu hizmet sunan şirketin istediği reklamlar gösterilebilir. Marka konumlandırması için oldukça zararlı bir sürece dahil olmanızı sağlayacak bu bağımsız reklamlar ücretsiz hosting almanın en büyük dezavantajları arasında yer alır. Sizin haberiniz olmadan çıkan reklamları fark etmeniz bile uzun bir zaman alabilir. Sizin fark etmediğiniz bu reklamları gören potansiyel hedef kitlenizin yaşayacağı güvensizlik hissini ortadan kaldırmanız ise çok daha uzun zaman alacaktır. 

Destek

Ücretsiz hosting hizmet aldığınız zaman teknik destek alamazsınız. Barındırma çözümleri hakkında yeterli donanıma sahip değilseniz sürekli çıkan hatalar sizi bezdirecek seviyeye gelebilir. Özellikle internet teknolojilerine sadece son kullanıcı seviyesinde hakimseniz sürekli müşteri desteği sunan bir firma ile çalışabilirsiniz. Limonhost bu noktada gelişmiş müşteri desteği ile tüm kurulum süreçlerinin yanı sıra ek ihtiyaçlarınızda da size destek vererek sadece işinize odaklanmanıza yardımcı olur. 

Sınırlı Bant Genişliği

Ücretsiz hosting hizmeti alırken sınırlı bir bant genişliğine ve veri aktarım hızına sahip olursunuz. Bant genişliği web sitenize aylık giriş yapacak ziyaretçi sayısı olarak tanımlanabilir, eğer aylık sınırı aşarsanız hizmet durdurulur. Bu noktada web sitenizin kullanıcılara açılması için bir sonraki ayı beklemeniz gerekebilir ya da bir üst pakete geçmek zorunda kalabilirsiniz. Sınırlı bant genişliği ücretsiz hosting firmalarının yüksek ücretli alternatiflerini satmak için kullandıkları bir taktiktir.

Son Anda Çıkan Maliyetler

Ücretsiz hosting hizmeti aldınız, kurulumu tamamladınız ve elde ettiğiniz sonuçtan memnunsunuz. Ancak sınırlı bant genişliğine takıldınız ya da bir anda hizmetiniz durduruldu. Hizmeti aldığınız firma size web sitenizi açmanız için hiç aklınızda olmayan bir miktarda fatura çıkarabilir. Daha yüksek bant genişliği ve farklı hizmetler için ücretli hosting almaya zorlanırsınız. Bu zorlamada kazanan taraf genellikle ücretsiz hosting hizmeti veren taraf olur. Bu sistemler sizin yedek tutmanıza izin vermeyecekleri için sitenizi sistemden çıkarıp başka bir sisteme götürmeyi düşünemezsiniz. 

Ücretsiz hosting alınır mı? sorusuna cevap ararken karşınızdaki riskleri mutlaka göz önünde bulundurun ve pek çok insanın yukarıda bahsettiğimiz sorunları tecrübe ettiğini aklınızdan çıkarmayın. Ucuz etin yahnisinin gerçekten yavan olduğunu düşünmek doğru karar vermeniz için yeterlidir. İşiniz, fikriniz ve markanız söz konusu olduğunda güvenliğinizi ve değerinizi düşürecek ihtimalleri ortadan kaldırmanız gerekir. Limonhost hızlı sunucuları, hosting paketlerine özel kampanyaları ve gelişmiş müşteri deneyimi ile işinizin ve fikrinizin hak ettiği değeri kuruluştan itibaren elde etmesinde yardımcı olur.