İnternet dünyasında güven en önemli şeylerden bir tanesidir. İnterneti yeni kullanmaya başlamış olan kullanıcılar için internet güvensiz bir ortam olarak görülmektedir. Bununla beraber interneti bir süredir kullanan kullanıcılar da internette yaşadıkları çeşitli problemlerden ve dolandırıcılıklardan dolayı bu ortamı güvensiz olarak kabul etmektedir. Diğer taraftan bir sitenin uzun süre ayakta kalması, ziyaretçi çekebilmesi kısacası kuruluş amacına yerine getirebilmesi için güvenli olması gerekmektedir. Siteyi daha güvenilir hale getirmek için dikkat edilmesi gereken birçok şey bulunmaktadır. Bunlardan bazılarının yetersiz olması ya da hiç olmaması güvenilir göstermek adına yapılan tüm çabaların boşa gitmesi anlamına gelmektedir. 

Web Sitenizin Görünümüne Özen Göstermek 

Kitaplar kapağına göre değerlendirilmese de internet sitelerinde durum değişmektedir. Bir internet sitesi için görünüş her şeydir. Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre aynı içeriğin daha iyi tasarlanmış bir internet sitesinde sunulması durumunda sitenin kredibilitesi insanların gözünde artmaktadır. Kısacası insanlar daha iyi görünen internet sitelerine daha çok güvenmektedir. Modern bir görünüme sahip, karmaşık olmayan ve kolay kullanılabilir internet siteleri güvenilirlik konusunda rakiplerinden bir adım önde olarak kabul edilmektedir.

Web Sitenize SSL Sertifikası Yüklemek 

İnternet sitesine SSL sertifikası yüklemek hem daha güvenli görünmeyi sağlamaktadır hem de gerçek anlamda ekstra güvenlik katmanı sağlamaktadır. SSL sertifikalı internet sitelerinde ziyaretçi ve site arasındaki veri alışverişi şifrelenmiş bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca internet tarayıcılarının adres çubuklarında web sitesi “Güvenli” ibaresiyle gösterilmektedir. SSL sertifikasına sahip olmayan siteleri ziyaret etmek istediğinizde ilk olarak “Site güvenli değil” uyarısı çıkmaktadır. Ziyaretçiler bu uyarıyı geçtikten sonra siteyi görebilmektedir ancak birçok ziyaretçi bu mesaj sonrasında sitenin yüklenmesini beklemeden sekmeyi kapatmaktadır.  

web sitenize ssl yüklemek

Sosyal Kanıtları Web Site Ziyaretçilerinizle Paylaşmak

Ziyaretçilerin sosyal mecralarda sizinle ya da internet sitenizle bir deneyimini paylaşması bu paylaşımı sosyal kanıt haline getirmektedir. Bir tweet, Instagram hikayesi ya da sitenin blog bölümüne bırakılan bir yorum gibi kullanıcının kendiliğinden etkileşime girdiği her şey sosyal kanıt olarak kabul edilmektedir. Bu kanıtları kullanmak ve siteyi ziyaret edenlere bir şekilde göstermek sitenizin daha güvenli olduğunu göstermek anlamına gelmektedir. 

Güvenilir İçerik Sunmak

İnternet sitesinin ne sunduğu fark etmeksizin kullanıcılara ve ziyaretçilere sunulan her şeyin güvenilir olması gerekmektedir. Kullanıcıların siteyi ziyaret etme amaçlarından bir tanesi de bilgi almaktır. Özellikle siteyi ilk kez ziyaret eden kullanıcıların hepsi siteden bilgi almaya gelmektedir. Bu noktada kullanıcılara yanlış ya da yanıltıcı içerik sunmak onların tekrar internet sitesini ziyaret etmemesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle istede yer alan tüm içeriklerden emin olmak gerekmektedir. 

Web Sitenizde Bir SSS Sayfasına Yer Vermek 

İnternet kullanıcılarının siteleri ziyaret etme amaçlarının başında bilgi ve hizmet almak gerekmektedir. SSS sayfaları bu konuda kullanıcılara tüm istediklerini sunmaktadır. Sitenin kendisi, sitede sunulan hizmet ya da ürün hakkında sık sorulan sorular bölümleri oluşturmak sadece ziyaretçilerin kafasında soru işaretlerini gidermekle kalmaz aynı zamanda kullanıcılara bir şeffaflık sağlamayı da mümkün hale getirmektedir. Bu nedenle kullanıcıların akıllarına gelebilecek sorulardan oluşan bir SSS sayfası mutlaka sitede yer almalıdır. 

Kaliteli Müşteri Hizmeti Sunmak

Müşteri hizmetleri direkt olarak kullanıcılar ile bire bir şekilde etkileşime geçilen noktadır. Bu nedenle en önemli faktörlerden de birisi olarak görülmektedir. Kullanıcıların müşteri hizmetlerine gelme nedeni ya sunduklarınız hakkında bilgi almak ya da sunduklarınız konusunda yardım istemektir. Müşteri hizmetlerinden memnun kalan ziyaretçilerin o siteyi tekrar ziyaret etme olasılığı önemli ölçüde artmaktadır. Bu nedenle müşterilerden gelen destek taleplerine kısa sürede cevap vermek ve onların istediklerine ulaşmasını sağlamak internet sitesinin daha güvenilir bir imaj oluşturmasının önünü açmaktadır.

 Reklamların Web Sitenizi Arka Plana Atmasını Engellemek

Banner reklamları bir internet sitesi için ekstra gelir kapısı olarak görülebilmektedir. Üstelik bu şekilde para kazanma yöntemi son derece yaygındır. Ancak reklamların internet sitesinin içeriğini engellememesi gerekmektedir. Sitedeki reklam sayısı arttıkça hem kötü görünmeye başlayacak hem de sitenin kendisi geç yüklenmeye başlayacaktır. Reklamların fazla olması aynı zamanda kullanıcıların ilgisini de dağıtacaktır. Bu nedenle mümkün olduğunca az reklam koymak her zaman sitenin yararına olmaktadır.

Web Sitenizde Blog İçeriği Yayınlamak 

Günümüzde blog sayfası olmayan internet sitesi sayısı oldukça azdır. Üstelik blog bölümleri sitelerin en çok ziyaret edilen bölümlerinden bazılarıdır. Sitenin hitap ettiği kitleye yönelik ya da sitenin hitap ettiği sektöre yönelik yazılar kullanıcıların ilgisini çekmektedir. Ancak güvenilir olması için blog bölümünün güncel ve aktif olması gerekmektedir. 

web sitenizde blog içeriği yayınlamak

Hakkımızda Sayfasının Olması

Hakkımızda sayısı kullanıcılara hem site hem de site sahipleri hakkında bilgi vermektedir. Günümüzde hakkımızda sayfası olmayan sitelerin sayısı da oldukça azdır. Üstelik kullanıcılar hakkımızda sayfası olmayan siteleri daha az ziyaret etmektedir. Düzgün ve doğru bir şekilde hazırlanmış hakkımızda sayfası kullanıcıların gözünde güven oluşturmayı daha kolay hale getirmektedir. 

Kaliteli İçerikler Üretmek

İçerik internette varlığı sürdürmekle eş anlama gelmektedir. Bir internet sitesi hangi amaçla açılmış olursa olsun mutlaka içeriğe ihtiyaç duymaktadır. Metin, video ya da görseller içeriği oluşturan elementlerdir. Bunların anlaşılır, kaliteli ve kullanıcıyı yönlendiren içerikler olması gerekmektedir. Kalitesiz, yanlış ya da yanıltıcı içerikler ise tüm kullanıcı güvenini yerle bir etmektedir.