cPanel Hata Logları Nedir?

Hata logları, web sitemizde almış olduğum bir hatanın nereden kaynaklı olarak alındığını gösteren kayıtlardır. Hata loglarını en basit bir şekil ile anlatmak için aşağıdaki resimleri incelemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Örnek olarak web sitenizi açtığınız zaman aşağıdaki şekilde bir hata aldınız diyelim.Bu hatanın onlarca sebebi olabilir. Bu nedenle Display_Errors seçeneğini aktif ederek bu hataya sebep olan sorunları görüntüleyebiliriz.

Display_Errors özelliğini açtığınızda web sitenizde aşağıdaki şekilde bir hata mesajları almanız gerekecektir. Resimde görebileceğiniz gibi alınan hata ile ilgili bilgilendirme yapılmaktadır. Buradaki hata mesajına göre web dosyalarınızda düzenleme yaparak sorunu kısa bir sürede çözebilirsiniz.

Not : 2 resmin ekran görüntüleri farklıdır. Bu alınan hataya göre, yaşanılan soruna göre değişkenlikler gösterebilmektedir.

cPanel Hata Logları Neden Kullanılır?

Hata logları, sitemizde almış olduğumuz beyaz sayfa hatası, Bu sayfaya ulaşılamıyor hatası, HTTP 500 hatası ve yazılım kaynaklı hatalar alınması durumunda  bize hatanın neden ve nereden kaynaklandığını göstermesi amacıyla kullanılmaktadır. Hata logları sayesinde sitemizdeki hataların sebebini bir kaç dakika içinde tespit edebilir ve sorunu kolay bir şekilde çözüme kavuşturabiliriz.

cPanel Hata Logları Nasıl Aktif Edilir?

Aşağıdaki adımları sırasıyla takip etmeniz durumunda cPanel’ de hata loglarını gösterme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Adım 1 :

cPanel giriş sayfanızı açınız ve kullanıcı adı / şifre bilgilerinizi girerek kontrol panelinizi açınız.

php sürüm güncellemesi nasıl yapılır adım 1

Adım 2 :

MultiPHP INI Düzenleyicisi’ ne tıklayınız ve ardından Bir konum seçin kısmına tıklayıp işlem yapacağınız alan adınızı seçiniz.

Adım 3 :

Daha sonrasında hata loglarını göstermeniz için Display_Errors özelliğini etkinleştiriniz ve ardından Uygula butonuna tıklayınız.

Yukarıdaki işlemleri sırasıyla yapılması durumunda bir kaç dakika da başarılı bir şekilde hata loglarını göstermeyi aktif edebilirsiniz.