Siber saldırı faaliyetleri bugün internet ortamında ciddi bir tehlike teşkil ediyor. Kâr amaçlı toplanan gruplar, politik hacker organizasyonları ya da yalnızca zevk için hack yapan kişiler çeşitli web sitelerine ciddi saldırılarda bulunabiliyor. Sitenizin içeriği ve hizmet verdiği alan ne olursa olsun her an hack saldırısına maruz kalabilirsiniz. Bu yüzden web sayfanızın DDOS yazılımlarından nasıl korunacağını öğrenmeniz gerekir.

İnternet, tıpkı gündelik yaşam gibi asgari güvenliğin sağlanması gereken bir ortamdır. Güvenliksiz bir web sitesi küçük çaplı bir hack organizasyonunda kolaylıkla çökertilebilir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için sitenizi DDOS saldırılarından koruyacak önlemleri almalı ve hack saldırılarına karşı güvenli hâle getirmelisiniz.

DDOS Nedir?

DDOS, bugün en çok kullanılan siber saldırı yöntemleri arasında yer alıyor. Yakın zamanda Anonymous gibi hacker gruplarının da başvurduğu bir yöntem olan DDOS, uygulaması kolay olmakla birlikte web sitesine en ağır hasarı verebilecek saldırılar arasında yer alıyor. Bu sayede siteler bir süre ulaşılmaz hâle gelebilir, hatta sürekli saldırılar olduğunda tamamen yayından kalkabilir.

DDOS, bant genişliğini hedef alan bir saldırı yöntemidir. Sistemin kaynakları bir ya da birden çok web sunucusu tarafından istilaya uğrar ve site bu şekilde ulaşılamaz hâle gelir. DDOS saldırıları yalnızca web sitelerini değil, internet üzerinden çalışan başka sistemleri de hedef almaktadır. Online para transferleri ve mail sistemleri de bu saldırıların hedefi olabilir.

Siber saldırı yaparken genellikle MyDoom gibi sistemler kullanılır. Bu sistemler sunucuya trojan yollar ve trojanlar “zombi” adı verilen virüslerin sunucuya indirilmelerini sağlar. Bu sayede web sitesi yayından kalkacağı gibi, kullanıcı paneli saldırıyı düzenleyen hackerler tarafından ele geçirilebilir ve site bir süre hackerların kontrolünde olabilir.

DDOS Saldırılarından Korunmak İçin Ne Yapılmalı?

Siber saldırılardan korunmanın en temel yolu, bu saldırıları tespit edecek güvenlik yazılımları edinmektir. Birçok firmanın kullandığı IDS sistemi saldırıların tespit edilmesine ve güvenlik duvarının arttırılmasına yardımcı olur. IDS sistemi Windows, Linux gibi farklı yazılımlarda kullanılabilmektedir ve DDOS saldırılarının tespitinde oldukça etkili bir yazılımdır.

Firewall (güvenlik duvarı) ya da Router ile saldırılardan korunmak da mümkün. Bu sistemler, saldırının kaynağını bloke edecek ve belli kaynaklardan gelen veri akışını tamamen engeleyecektir. IDS ile saldırı düzenleyen kaynağı tespit ettikten sonra, bu kaynaktan gelen veriler Firewall ya da Router ile engellenerek sitenin güvenliğini tamamen sağlamak mümkün olacaktır.

Ayrıca kurumsal ağınıza saldırı yapılmasını önlemek için her bilgisayara ayrı ayrı anti virüs yazılımı kurmak yerine tek kaynaktan yönetilen bir yazılım tercih etmelisiniz. Ev bilgisayarlarında ise Avast, AVG gibi yazılımlarla DDOS tarzı siber saldırıları önleyebilirsiniz.