Açık kod sistemi sayesinde gelişmiş bir tasarım olanağı sunan WordPress, dünyanın en gelişmiş hazır web taslakları arasında yer alıyor. Kullanıcıya birçok imkân sağlayan, gelişmiş bir yazılım olmasına rağmen her sistem gibi WordPress’te de çeşitli hatalar olduğunu söylemek gerekiyor. WordPress’te sık kullanılan hataların çözümleri aşağıdaki listede yer almaktadır.

“Cannot Modify Header Information – Headers Already Sent By” Hatası

Bu hata, yapılandırma ayarlarında bir sorun olduğunu gösterir. Çözümü ise oldukça kolaydır. Wp-config dosyasındaki boşlukları ve gereksiz alanları temizleyerek bu hatayı tamamen çözebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için ise aşağıdaki yönergeleri takip etmeniz gerekecektir. Eğer hata sıklıkla tekrarlanıyorsa kullandığınız FTP programını da değiştirmeniz gerekebilir.

Bu işlemi yapmak için aşağıdaki yönergeleri takip edebilirsiniz.

  1. Wp-config dosyasını FTP programınız üzerinden bilgisayarınıza indirin.
  2. Programı not defteriyle ya da html görüntüleyici ile açın
  3. <?php kodunun önündeki tüm boşlukları silin
  4. <?php kodunun dosyanın ilk satırında yer aldığından emin olun, önünde herhangi bir karakter ya da boşluk varsa silin.
  5. Eğer ?> tag’ından sonra herhangi bir karakter ya da boşluk varsa silin.

İşlemi hatada ismi geçen bütün dosyalarda yapmanız gerekecektir. Dosyalarda gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra tekrar upload ettiğinizde aynı sorunu yaşamayacaksınız.

WordPress Gösterge Paneli’nin (Dashboard) Bozuk Göstermesi

Admin panelinde bir görüntüleme sorunu varsa bunun sebebi CSS dosyasına erişilemiyor olmasıdır. Eğer panel görüntülenmiyor ise ya da bütün butonların birbirine girdiği bir görünüm varsa, bilgisayarınızdaki CSS dosyasını erişilebilir kılmanız gerekir. Bunun için ise aşağıdaki yollardan birini denemelisiniz.

  1. Eğer bir proxy programı kullanıyorsanız ya da aktif bir firewall yazılımı varsa, CSS dosyaları yüklenmemiş olabilir. Bu tür programlar web serverlarıyla bilgisayar arasındaki veri alışverişini yavaşlatma ve durdurma riskine sahiptir. Ancak oldukça kolay bir yöntemle bunun önüne geçebilirsiniz. Firewall ya da Proxy programınızdaki çerez/cacheleri temizledikten sonra CTRL+F5 tuşuna basarak sayfayı yenilemeniz yeterli olacaktır.
  2. Eğer mevcut eklentileriniz güncel değilse, CSS dosyaları web serverlarınıza erişememiş olabilir. “Admin Drop Down Menu” ve “Lighter Menus” gibi eklentilerinizi sürekli olarak güncel olması son derece önemlidir. Eğer sorunu ilk yolla çözemediyseniz eklentileri güncelledikten sonra tekrar devam edebilirsiniz.
  3. Bağlantı problemine sahipseniz ve yavaş bir veri akışı söz konusuysa CSS dosyaları tam olarak yüklenmeyebilir. Yukarıdaki işlemleri yaptığınız hâlde sorun çözülmüyorsa WordPress’in destek hattına ulaşabilirsiniz.